Тази вечер от 19:00ч. Коледни вълнения- танцов спектакъл

 

Тази вечер от 19:00ч. Коледни вълнения- танцов спектакъл

Ако сметнем 20 елхички - плюс 40 снежинки,  плюс 8 еленчета -плюс 15 ангелчета- плюс 6 джуджета, 3-ма тореадора - плюс 16 испански ,20 китайски и 12 руски кукли - колко ще получим накрая?! 
Наяма нужда да смятата, не е 140. И да не ви се вярва, получава се - ЕДНО, един– Танцов спектакъл, наречен „Коледни вълнения“. Един, но с над 100  участници на сцената – децата от Балетна школа „Па Де Кре“ с ръководител Кремена Костова, нейните ученици от Дом на културата „Нончо Воденичаров“ в гр. Раднево и гостенчета от Балетна школа „Адажио“, гр.Сливен с ръководител Наталия Хаджикостова. 

Спектакълът е реализирана по идея на Кремена Костова, която освен ръководител и балетен педагог в собствената си школа „Па Де Кре“ е и водещ солист в Балета на Държавна опера-Стара Загора. Идеята за момиченцето, което заспива до елхата, очаквайки Коледа и ангели го пренасят в Страната на чудесата – е реализирана в стихове, написани специално за спектакъла от Мария Донева. 
Стиховете пък звучат с гласовете на солистите на Държавна опера-Стара Загора Борис Тасков и Яница Нешева. 
Всичко, каквото се полага да има в една история за очакването и сбъдването на Коледа – ще има в спектакъла. Освен по-горе изброените герои, ще има и Снежна царица, Снежен човек, виелица, буря, топла къща с камина и елха, разопаковане на подаръци, щастливи деца, които са слушали през цялата година и Дядо Коледа им е подарил очакваното. Ще има и много неочаквани моменти – Коледа не винаги „върви по ноти“ и по сценарий, понякога всичко се обърква, за да се нареди по най-добрия начин.
Художник на ефектните костюми, шити специално за „Коледни вълнения“ е Меглена Илиева, мултимедията е дело на Милен Ботев, репетитор е  Яна Кафалиева и Юлияна Василева. 

Заповядайте да се насладите на малките артисти от Балетна школа „Па Де Кре“ с ръководител Кремена Костова и солисти на Балета на Държавна опера-Стара Загора.

На 7 декември от 19 часа – в Държавна опера-Стара Загора.
Всички билети са продадени !!!ОЧАКВАМЕ ВИ!

Коментари