„Сватбата на Фигаро” в Деня на влюбените

„Сватбата на Фигаро” в Деня на влюбените на сцената на Старозагорската опера

В Деня на влюбените – 14 февруари, неделя, от 18.00 часа, Старозагорската опера ще представи своя най-нов спектакъл на операта „Сватбата на Фигаро” от В. А. Моцарт. Специалното предложение за всички, които ще изберат Старозагорската опера, за да отбележат своя празник, е промоционален билет за двама на цена 15 лв.

В оперните сюжети винаги се говори за любов – изстрадана, трагична, рядко с щастлив край. Този път изборът на Старозагорската опера за Деня на влюбените е спектакъла на жизнерадостната опера „Сватбата на Фигаро”, в която  героят на Бомарше Фигаро ще разплете изпълнените с изненадващи интриги любовни истории и ще доведе комичните ситуации до щастлив финал с няколко сватби.  Час и половина забавление в залата на Операта, в който солистите, хора и оркестъра на Старозагорската опера ще поднесат най-бляскавите арии, дуети и ансамбли от моцартовия шедьовър под палката на талантливия 23 годишен  Маестро Димитър Косев. Диригент на хора Младен Станев. Подборът на музикалните номера, режисьорската концепция за тази съкратена версия на операта „Сватбата на Фигаро” – „опера в куфар”, красивите везани костюми, сценичното оформление са дело на Денис Иванов, който е само на 25 години.

Спектакъл, който грабва, увлича, радва!

На 14 февруари зрителите ще видят в ролята на Граф Алмавива Валери Турманов, Елена Баръмова ще бъде Графиня Розина, Яница Нешева – Сузана, Иван Кабамитов – Фигаро, Калина Жекова – Керубино, Нина Димитрова – Марчелина, Евгений Арабаджиев – Бартоло, Барбарина - Габриела Русева, Антонио – Петър Янкулов, Дон Курцио - Иван Колев, Илиян Филипови др. Участват още ученици от НУМСИ "Христина Морфова".

БИЛЕТИ ОНЛАЙН през сайта на Операта: http://www.operasz.bg/online/

Специални отстъпки www.grabo.bg

БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР: южния вход на операта

Тел.: 042 622 431, 0885 509829

РАБОТНО ВРЕМЕ: 10.30ч.–13.30ч. и от 14,30-19,00 ч.                               

ПОЧИВНИ ДНИ: събота и неделя

КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР – Областна управа

бул.“Цар Симеон Велики № 108

Телефон за връзка: 0887 444360.

РАБОТНО ВРЕМЕ: 10.30ч.–13.30ч. и от 14,30-19,00 ч.

БИЛЕТНА КАСА – СЛИВЕН

Народно читалище "Зора 1860"
пл. "Хаджи Димитър" № 1, пк. 111

Билетна каса: 0879405416

e-mail: Читалище "Зора": zora1860@abv.bg

За индивидуални и групови посещения на спектакли на Старозагорската опера с осигурен транспорт – заявката става с предварително записване

 

 

Коментари