„Хубавата Магелона” – за първи път в България

Матиас Гьорне, Мария Принц, Калин Врачански представят „Хубавата Магелона” за първи път в България

На 24 юни, петък от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера почитателите на романтичната музика ще имат възможността да се насладят на един истински шедьовър от песенното творчество на Йоханес Брамс. Световно признатият немски  баритон Матиас Гьорне, виртуозната пианистка Мария Принц и любимецът на поколения зрители Калин Врачански ще представят за първи път в България „Хубавата Магелона” – вокален цикъл от Йоханес Брамс по текст на Лудвиг Тик.

Вълнуващата история за любовта между младия Петер и дъщерята на царя на Неапол Магелона е вдъхновила немския романтичен поет Лудвиг Тик в края на 18 век. Емоциите на младежите, премеждията, през които преминават, и щастливият край на историята, са провокирали Брамс да създаде музиката на единствения си песенен цикъл „Хубавата Магелона“.

Прекрасното съчетание на поезия и музика омагьосва слушателите и до днес, а благодарение на великолепния актьор Калин Врачански, българската публика ще може да съпреживее тази романтична история и на родния си език. 

Баритонът Матиас Гьорне, с топлия си, кадифен тембър и неповторимата си способност да вае фрази в перфектно легато, и виртуозната пианистка Мария Принц работят заедно по редица проекти и са достигнали впечатляваща симбиоза. Те се представиха пред българската публика през миналия сезон с паметното изпълнение на вокалния цикъл „Зимен път“ от Шуберт. 

На 21 юни, вторник, от 19.00 часа, камерният концерт-спектакъл „Хубавата Магелона” ще бъде представен на сцената на зала България в София, на следващия ден - ще гостува в  Пазарджик, в зала „Маестро Георги Атанасов” от 18:30 ч., а на 24 юни, от 19.00 часа – в Стара Загора. В три града  слушателите  ще се срещнат с красотата на песните от вокалния цикъл "Хубавата Магелона" на Брамс, които предават романтичната представа за любовта, в изпълнение на звездния екип Гьорне, Принц, Врачански!

Билети на касите на Старозагорската опера, онлайн и в мрежата на ивентим.

Коментари