РОК СИМФОНИ КОНЦЕРТ


Днес е първият от двата големи концерта на Държавна опера-Стара Загора в програмата на Международен фестивал за триизмерни (3D) художествени творби на открито, България ‘2016, който се провежда в с. Могилово, Мидалидаре Естейт.
„Рок симфони концерт” тази вечер от 20 часа е под диригентството на Свилен Симеонов. Ще чуете вечни рок класики на Deep Purple, Queen, Led Zeppelin, The Beatles, The Rolling Stones, Pink Floyd и Guns N'Roses, както и златните хитове на Elvis Presley и ABBA -  в изпълнение на рок банда и оркестъра на Държавна опера – Стара Загора! Солисти: Борис Тасков, Държавна опера-Стара Загора и Станислава Димитрова - Съни (вокал),  и рок-банда. Очакват ви стопроцентови хитове, а комбинацията между рок и класика ще накара публиката да запомни вечерта за дълго!
В съботната вечер /28 май/ от 21,30 часа ще се насладите на оперния концерт „Наздравици за Бакхус”, с който официално ще бъде закрит фестивала. Младият диригент на Старозагорската опера Димитър Косев е подбрал изискана програма, в която ще се изявят солистите на Операта ни: Александър Марулев, Елена Баръмова, Яница Нешева, Михаела Берова, Ивайло Йовчев, Борис Тасков, Нели Нечева. Ще чуете изключително популярни арии и дуети от оперите „Травиата“, „Макбет“, „Любовен еликсир“, „Селска чест“,  от оперетата „Прилепът“, увертюра към „Прилепът“, валсове и полки. 
Събитията от фестивалните дни може да видите в страницата на Фестивала във Фейсбук https://www.facebook.com/3DFest2016/, а в утрешния ден /28 май/ ще има специален фестивален транспорт до Комплекс Мидалидаре, който тръгва в 10 и в 21 часа от Автогара Стара Загора и се връща в 14 и в 23 часа. 
Заповядайте да видите и чуете прекрасните концерти на Държавна опера-Стара Загора в този първи по рода си Международен фестивал! Всички събития в програмата са с ВХОД СВОБОДЕН!

Държавна опера-Стара Загора

Коментари