Балет под звездите


На 27 юли от 21 часа за първи път на открита сцена – на Античен Театър,  Балетът на Държавна опера-Стара Загора ще представи своя най-нов спектакъл „Пепеляшка“ по музика на Сергей Прокофиев. 
Любимата приказка на малки и големи ще оживее под звездите, за да зарадва почитателите на класическия танц. Оригиналната хореография и режисура са на Алида Бонева, красивата сценография и бляскави костюми - на Теодора Джамбазова, мултимедията - на  Пламен Асенов, а музикалната обработка - Александър Тумангелов. В ролята на Пепеляшка ще се представи изящната солистка на Балета Кремена Костова, Станко Танев ще ѝ партнира в ролята на Принца, Феята ще бъде Ромина Славова. Цветелина Тенева и Яна Кафалиева ще видим в ролите на двете сестри Преструвана и Свадливка, майката и бащата на Пепеляшка ще бъдат - Петя Вънева и Александър Желев. Участват още Ивелин Христакиев, Анелия Димитрова, Биляна Чолакова, Драгомир Илиев, Ивелина Димитрова, Лора Монева, Пенка Димитрова и др. В постановката участват Балетът на Държавна опера Стара Загора, ДЮСОБ „Маргаритки“ с ръководител Радост Младенова-Арабаджиева, Прабългарска школа за оцеляване „Бага-тур“.
От 6 до 29 юли Античният форум „Августа Траяна” в Стара Загора ще се превърне отново в лятна музикална сцена под звездите. В рамките на близо месец старозагорци и гостите на „града на липите“ ще имат възможността да се насладят на разнообразни музикални и танцови събития. Ще се представят общо 8 заглавия – 4 концерта, 2 опери, 1 балет и 1 оперетен спектакъл. Две са копродукциите – съвместно с ДМТ“Стефан Македонски“ и Държавна опера-Бургас. 
Всеки един от спектаклите е нов – адаптиран специално за сцената на Античен форум, с нова версия и модерни мултимедии.

Коментари