ТРАВИАТА на 30 септември

Старозагорската опера открива своя нов творчески сезон с „Травиата“

На 30 септември от 19.00 часа Старозагорската опера официално ще открие своя нов творчески сезон със спектакъла на операта „Травиата“ от Джузепе Верди. Спектакъл, в който триумфира младостта! Драматичната история на Дюма-син „Дамата с камелиите“ ще оживее в изпълнение на млади и талантливи оперни изпълнители: сопраното Беса Лугичи от Косово ще направи своя дебют в ролята на Виолета Валери, а украинският тенор Михайло Малафи ще се превъплъти в ролята на нейния любим Алфред Жермон. На диригентския пулт ще застане още един безспорен млад талант от Холандия Сандер Тийпен, който е носителят на Първа награда от международния конкурс за оперни диригенти “Blue Danube“ Русе 2015. В ролята на Жорж Жермон ще се представи утвърденият български баритон Александър Крунев. В спектакъла на операта „Травиата“ участват още Михаела Берова, Ивайло Йовчев, Камелия Стойчева, Александър Марулев, Петър Кунев  и др., хор, оркестър и балет на Държавна опера-Стара Загора.

Режисьор на спектакъла е Франк-Бернд Готшалк /Германия/, сценография и костюми Борис Стойнов, хореография Андреас Песлер /Германия/.

За първи път на сцената на Старозагорската опера ще се срещнат учениците на двама световно известни български оперни певци и вокални педагози – сопраното Беса Лугичи вече четири години усъвършенства своите вокални умения под вещото ръководство на оперната прима  Христина Ангелакова, а тенорът Михайло Малафи е гордост за своя преподавател Калуди Калудов, с когото работи над всяка нова роля от две години. Беса Лугичи очарова българската публика със своите изяви на ММФ „Моцартови празници“ в Правец, с дебюта си в ролята на Мими от „Бохеми“ на Пучини на сцената на Русенската опера и най-вече след триумфа си в ролята на Лучия от „Лучия ди Ламермур“ на Доницети в Стара Загора и на откритата сцена на площада в Правец в заключителната вечер на ММФ „Моцартови празници“ /на 20 август 2016/. През 2013 сопраното спечели  Голямата награда „Елена Николай“ на Международния конкурс за млади оперни певци в Панагюрище. 26 годишният Михайло Малафи е солист на Лвовската национална опера, носител на множество само първи награди от национални и международни вокални конкурси. Талантливият тенор плени софийската публика след впечатляващото си първо гостуване в ролята на Алфред /“Травиата“/ на сцената на Софийската опера през месец юли тази година.

Спонсор на официалното откриване на Сезон 2016/2017 със спектакъла на операта „Травиата“ на Старозагорската опера е фирма ИВЕКС.

В антракта ще бъде представена новата колекция Есен-Зима на Модна къща „Ревю“-Стара Загора.

Билети за спектакъла на операта „Травиата“ могат да се закупят от касите на Старозагорската опера, онлайн и в разпространителската мрежа на ивентим.

Коментари