Концерт АББА Мания

АББА МАНИЯ  в Старозагорската опера

Старозагорски фенове на АББА - затаете дъх! Очаква ви невероятно преживяване с концерта "АББА мания" на 4 октомври от 19.00 часа в залата на Държавна опера-Стара Загора. Предстоящото музикално събитие е точно в навечерието на Празника на Стара Загора – 5 октомври.  За сцената на операта ще се изявяват рок група и симфоничен оркестър. Концертът ще зарадва меломаните с вечните хитове на легендарната шведска група и ще бъде представен за първи път в Стара Загора.

На диригентския пулт застава Свилен Симеонов. Аранжиментите и адаптацията за симфоничен оркестър са на талантливия Маестро, когото старозагорци познават от емоционалния концерт "Рок симфони" на открито в комплекс Мидалидаре естейт това лято. Характерно за концертите, които са под неговата диригентска палка, е, че публиката става част от сценария. Концертмайстор е Паулина Захариева. Освен симфоничният оркестър на Държавна опера – Стара Загора, в концерта участва и Джаз формация "София" с Бойчо Дечев – бас китара, Ясен Василев – електрическа китара, Калин Жечев – клавишни, Иван Андреев – ударни, Димитър Бакърджиев – саксофон и солистките Адриана Бенова и Станислава Димитрова – Съни.

АББА превзе света през 70-те и началото на 80-те години на миналия век с хитове като Waterloo и Dancing Queen. АББА е продала над 380 млн. албуми по целия свят, след своя незабравим пробив на световната сцена през 1974 г. на конкурса „Евровизия”. Неповторимата музика на АББА винаги ни връща в романтиката на онези отминали, но незабравими години. Затова удоволствието АББА се предусеща още с афиша - с  изкушението да се чуят  музикалните им шедьоври в изпълнение на голям симфоничен оркестър. в АББА МАНИЯ - рок симфони концерт на 4 октомври ще прозвучат вечните хитове Mamma mia, Gimme, gimme, gimme, Lay all your love on me, Voulez-vous, Fernando, I have a dream, SOS, Money, money, money, Waterloo, Chikitita, Tiger, Honey,honey, Happy New Year, Knowing me...

Държавна опера-Стара Загора

 

Коментари