Представяне на "Сиси-душата на императрицата" във Виена

Представяне на "Сиси-душата на императрицата" в Дом Витгенщайн-Виена

Тази вечер, 30 май, от 19.30 часа /австрийско време/ в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена, ще бъде официално представен българо-австрийския проект „Сиси – душата на императрицата“. Премиерното за България представяне на неоромантичната опера „Сиси – душата на императрицата“ по музика и текст на съвременния австрийски композитор Роланд Баумгартнер ще се състои на 27 ноември 2017 година от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера и с това събитие ще бъде официално открито 48-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора.

Композиторът Роланд Баумгартнер, продуцентът на спектакъла Андреан Холендер, директорът  на Старозагорската опера и режисьор на постановката Огнян Драганов ще представят непознатото произведение и ще информират за своите творчески намерения.

На срещата в „Дом Витгенщайн“  ще присъстват представители на  Министерството на културата на Република Австрия,  партньори, спонсори, приятели и ценители. По време на представянето ще бъдат изпълнени фрагменти от операта „Сиси – душата на императрицата“ с участието на  оперните певци Емилия Джурова, Николай Моцов и Руси Ников. На рояла ще акомпанира диригентът-постановчик на спектакъла Андрия Павлич.

Коментари