Симфоничен концерт на 29 юни

На 29 юни от 19 часа в зала Опера заповядайте на Симфоничен концерт с оркестъра на Държавна опера-Стара Загора. Диригент е У-Ганг Лий / Южна Корея/, а солист Парк Джи Хай /Южна Корея/ - флейта. В програмата ще чуете: Хуан Чой Сунг - Фантазия Arirang, В.А.Моцарт- Концерт за флейта и оркестър в Сол-мажор /части: Allegro maestoso, Adagio non troppo, Rondo/ - солист Джи Хей Парк-флейта и Антонин Дворжак -  Симфония № 8 в Сол-мажор /части: Allegro con brio, Adagio,Allegretto grazioso/.

Биографии:

У Ганг Ли учи дирижиране и фагот в Националната Музикална Академия - Сеул, Южна  Корея и Музикалната Академия „Шопен” в Полша.Има магистратура по Оперно-симфонично дирижиране в Националната Музикална Академия в София при проф. д-р Ивайло Кринчев.Понастоящем е главен диригент на оркестъра „Collegium Chamber” и първи фаготист на симфоничния оркестър в гр.Куангджу – Южна Корея.Като диригент е гостувал е на симфоничните оркестри в гр.Мокпо – Южна Корея и симфоничните оркестри в гр.Видин и гр.Сливен – България, както и на камерните оркестри в градовете Габрово, Перник и Ямбол

 

Флейтистката Парк Джи Хай завършва Хонам университет по музика и специализира в Националния музикален университет по музика – Дортмунд, Германия. Участва като жури в редица международни конкурси. Със Симфоничен оркестър – Сеул и Камерен оркестър - Логос изнася концерти в Япония и Китай. Ежегодни са изявите й ка то дует с Брад Ганер – професор в Джулиард и Синсинати. Водач е на флейтовата група на Големия ансамбъл на Културната фондация на Куанг Джу. Участва в много Европейски концерти – Dans Holzblaser ансамбъл, Ансамбъл за барокова музика със старинни и модерни инструменти с разнообразна програма. През 2015 г. е била солист на Софийска Филхармония. Реперторът й съдържа осем солови концерта и разнообразна симфонична и камерна музика – от Барок до модерна музика. Преподава в университета по музика в Куанг Джу, както и в университетите в градовете Хонам и Мокпо. Участва активно във флейтовия ансамбъл Тафанел и Mon Amour Symphony Orchestra.

 

 

 

Коментари