„Шоуто продължава“ - QUEEN Tribute

На 29 юли от 21 часа на сцената на  Античен форум „Августа Траяна“ ще прозвучат вечните хитове на любимата рок група на поколения зрители „QUEEN” в изпълнение на Оркестъра на Старозагорската опера и рок банда със солист Теодор Койчинов. Концерта „Шоуто продължава“ - QUEEN Tribute ще дирижира младия диригент и пианист, виенски възпитаник Димитър Косев, който е инициатор и ръководител на проекта. Известни са неговите пристрастия към рок музиката и независимо, че е от поколението, което няма как да е израснало с музиката на легендарната група, Димитър Косев смята, че докосването до изкуството на QUEEN те превръща в техен почитател завинаги. Диригентът Димитър Косев за концерта е подбрал най-популярните и любими песни на QUEEN, сред които: „Bohemian Rhapsody”, „The Show Must Go on”, „Who Wants to Live Forever”, „We are the Champions”, „I want to break free”, „Crazy little thing called love”, „Somebody to Love”,  „We Will Rock You”, „Love of My Life”. Няма да бъде пропусната и песента „Barcelona”, която Фреди Меркюри изпълни с Монсерат  Кабайе и това сложи началото на „взрив” от последващи дуети на поп и рок певци с оперни звезди.  Оркестрацията на песните e на Пламен Проданов, Свилен Димитров и Димитър Косев. Участват: Деси Стефанова-сопран, Пролет Пенчева и Ванина Колева – беквокали, Божидар Тонев – китара, Александър Тумангелов – барабани, Павел Цонев – клавир и вокали, Таньо Сандев – бас китара и вокали.

Диригентът

Диригентът Димитър Косев е роден в град Русе през 1992г. Завършва Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" - Русе. Веднага след това русенецът е приет в Prayner Konservatorium - Виена, Австрия, със специалност дирижиране и пиано при проф. Максимилиан Ченчич и проф. Щефан Мьолер – дипломира се с отличие само на 21 години.

Дебютира на диригентския подиум в България през ноември 2013г., откривайки международния конкурс - "Франц Шуберт". В началото на 2015 г. дирижира Новогодишния концерт на Русенска Филхармония, следват поредица от ангажименти по покана на Русенската опера. В края на 2015 прави своя оперен диригентски дебют – дирижира операта „Дон Паскуале” от Доницети в Русенската опера.

Печели наградата за „Най-изявените млади личности на България“ в категория „Културно постижение“ и е номиниран от Junior Chamber International (JCI) за световния формат – TOYP – „10-те най-изявени млади личности в света“.

Акустичният му рок проект „Kristal Bardess‘‘ е избран от продуцента на групата The Rolling Stones в топ 20 на световния конкурс за авторска музика на Shure – Call for Legends, а през месец май 2015г. печели конкурса за авторска музика БГ-Таланти.

Димитър Косев бе удостоен със златна значка "Русе" от кмета на Община Русе - Пламен Стоилов, избран е за лице на Русе и за културен посланик на града.

От  творчески сезон 2015/2016 Димитър Косев е най-младият диригент в България, назначен в състава на Старозагорската опера, където се изявява активно.

Солистът

Теодор Койчинов е певец, придобил популярност с участието си в първия сезон на реалити шоуто  Мюзик Айдъл през 2007 година. Роден е на 26 юли 1980 година в Стара Загора. Завършва Техникум по обществено хранене „Райна Княгиня” в Стара Загора. Продължава образованието си в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, специалност „Поп и джаз пеене”. Занимава се с пеене от 4 годишна възраст, свири на пиано. Печелил е Хит минус едно по Канал 1.

 

„Куин-шоуто продължава“ бе вдигнато с ръце и с души от една зажадняла за толкова високо поставено представление от демиурзи. Ако Платон нарича демиург създателя на Вселената, тук всички участници в постановката създадоха вселената на една истинска мистерия. Представлението бе изживяно и от създателите, и от публиката като тайнство на посветени в култа към Фреди Меркюри. В очерталата се дълговечност на магията на този бог, който остави на поколенията едно музикално-сценично богатство, няма забрава и залез на неговата уникалност като композитор и изпълнител. Затова и в залата на операта се бяха събрали посветени хора в култа към групата от различни поколения.

Донка Йотова, в.“Национална Бизнес поща“

 

 

 

 

Коментари