„Маргаритки” танцуват в благотворителeн концерт-спектакъл

            Балетът на Държавна опера-Стара Загора и малките артисти от ДМТТ „Маргаритки” танцуват в благотворителния концерт-спектакъл „Сън” на 18 юни
 

   Община Стара Загора, Държавна опера-Стара Загора, ДМТТ“Маргаритки“ към ЦНКИ при Община Стара Загора, отдел „Здравеопазване и социални дейности“ при Община Стара Загора канят на благотворителен концерт-спектакъл „Сън“ на 18 юни от 18,30 часа в Операта. Във фоайето на Операта ще се събират дарения за лечението на Даниела Тошкова Видева, на 7 години от Стара Загора, която страда от заболяването ДЦП-долна спастична парапареза в тежка степен. Детето се нуждае от средства за непрекъсната рехабилитация и изработване на специални шини, подпомагащи процеса на самостоятелно движение.
„Сън“ е концерт-спектакъл, който съвместно реализират балетът на Държавна опера-Стара Загора и Детски музикално-танцов театър/ДМТТ/ „Маргаритки“ при Център за наука, култура и изкуство /ЦНКИ/ към Община Стара Загора . Режисурата на спектакъла е на Радост Младенова-Арабаджиева. Тя е балетен педагог и хореограф. Зорница Желязкова е ръководител на вокалната студия и вокален педагог на малките гласовити „маргаритки”. Репетитор на трупата на професионалния балет на Операта е Алида Бонева. Премиерата на спектакъла беше на 11 ноември 2014 г.
….Едно малко момиченце спи и сънува в своята стая, заобиколено от куклите си. Сънищата ѝ оживяват в красиви танци и песни, „разказани“ от малките, големи и още по-големи артисти на сцената. Малките балеринки ще представят своя нов танц – валс „Черно и бяло“ по музика на Арам Хачатурян. Своята „премиера“ ще имат и две популярни, съвременни поп-песни в изпълнение на Вокалната студия. В съня на момиченцето на сцената ще оживеят още любимите танцови етюди „Роботи“, „Революция“, „Прилепи“, „Еуфория“, песните „Смешни чудовища“, „Бръмбаран“, „Четирите елемента“, „Светли и тъмни цветове“ и много други. 
Сънищата на момиченцето се сменят внезапно и то влиза в приказния свят на балета „Лешникотрошачката“ – балетът на Държавна опера-Стара Загора ще изпълни ирландски, испански, китайски, руски и ориенталски танци. Една приказна Фея ще събуди куклите на спящото момиченце и те ще танцуват също на сцената. 
„Маргаритки“ е уникална формация, която впечатлява със своите продукции, новаторство и стил, които художественият ръководител Маргарита Шоселова заедно с Радост Младенова-Арабаджиева и вокалният педагог Зорница Желязкова поддържат вече толкова години от създаването на групата. Разбира се, с огромната и сърцата подкрепа на родителите на талантливите малки артисти.
БИЛЕТИТЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА СА НА ЦЕНА 5 лв.
Държавна опера-Стара Загора

 

Коментари