TANGO представят Людмил Ангелов и Веско Ешкенази

На 19 април от 19.00чч в Държавна опера-Стара Загора заповядайте във вълшебния свят на аржентинската музика с TANGO–един съвместен проект на известните музиканти   Веско Ешкенази-цигулка  и Людмил Ангелов-пиано и с участието на Балета на Държавна опера-Стара Загора. В програмата ще прозвучат произведения на Астор Пиацола, Карлос Гардел, Ариел Рамирес и Хулио Сандерс. Хореографията е на Ромина Славова и Александър Александров.

  TANGO е проект на едни от най-ярките изпълнители на класическата музика у нас – световноизвестните български музиканти Людмил Ангелов и Веско Ешкенази. Лична кауза на двамата виртуози на пианото и цигулката през целия им творчески път е да предлагат на публиката образци с най-ярка музикална и културна стойност, които формират високи естетически критерии и стил. В чест на 20 годишното им сценично партньорство бе реализиран артистичният проект - издаване на диск с аржентинска музика. TANGO е ритъм, които ни отвежда във вълшебния свят на аржентинската музика.

Избора на пиесите е най-вече дело на Людмил Ангелов. В него са включени гениални произведения на майсторите на аржентинското танго Астор Пиацола и Карлос Гардел. Подборът е направен така, че да разказва история и да държи вниманието на слушателите от първия до последни тон. Включени са творби и на Ариел Рамирес и Хулио Сандерс. В аранжиментите на творбите пианистът обединява звученето на различните инструменти, а цигуларят се грижи за мелодичната линия. Пътят към тангото се превръща в пътешествие на приятелството и споделянето.

На 18 април 2017 г. на галаконцерта "Музикант на годината" за 2016, юбилейният диск TANGO спечели награда Музикален проект за 2016 година от националната анкета сред слушателите на предаването за класическа музика "Алегро Виваче" на БНР.

Коментари