Летни музикални вечери

След снощния голям Концерт на звездите, днес продължават усилено репетициите за предстоящата премиера на „Кармен“ от Жорж Бизе. От 16 часа днес на сцената на Операта е костюмната репетиция, а от 17 до 21 часа е репетицията.
Утре /3 юли – петък/ от 19 до 21,30 часа на Форума ще има репетиция, а предгенералната е в събота – 4 юли от 21 часа. 
Генералната репетиция за „Кармен“ е в понеделник, 21 часа на Античен форум. 
В ролята на Кармен, която на всички езици и по всички краища на света означава Любов и Страст – ще имате удоволствието на видите и слушате Даниела Дякова! Даниела като Кармен на всички езици и по всички краища на света означава - професионализъм, артистизъм, класа! Даниела Дякова бе Кармен и в постановката на проф.Пламен Карталов, преди началото на която кметът на Стара Загора проф.Светлин Танчев на 5 октомври 2010 година откри възстановената сграда на Операта на Стара Загора.
На 7 юли част от премиерата на Античния форум ще бъде снимана и с безмоторно летящо устройство „дрон“, а преди началото и – от 18 часа в Парк „5 октомври“ ще бъде открита Изложба „Viva la Opera“, разказваща за 90 годишната история на Операта на Стара Загора. Автор на изложбата е д-р Емилия Жунич, гл.ас. в Институт за изследване на изкуствата при БАН – реализирана е и със съдействието на Община Стара Загора, Държавна опера-Стара Загора, Държавен архив-Стара Загора, Регионален исторически музей-Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“.


Държавна опера-Стара Загора

Коментари