Кметът на Община Стара Загора с думи за ФОБИ 2018

Уважаеми съграждани, скъпи организатори, гости и почитатели на Фестивала на оперното и балетното изкуство!

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод откриването и провеждането на неговото четиридесет и девето издание, в богатата палитра от културни събития на Стара Загора!

Приветствам и благодаря на всички, които ежедневно и неуморно допринасят с труда си през годините фестивалът да се превърне в една от емблемите на културния живот не само в нашия град, но и в страната.

Радостен съм, че и тази година в навечерието на Коледните и Новогодишни празници фестивалните дни ще излъчат надежда и позитивизъм, ще доставят истинска радост на хората, които ценят и обичат досега с най-доброто, сътворено в българските театри   за опера и балет през годината.

Поздравявам организаторите за богатото жанрово разнообразие на включените спектакли и чуждестранните участници, които придават на форума европейско измерение и го превръщат в притегателен център за споделяне на идеи и съвременните тенденции в широк спектър на изкуствата.

Убеден съм, че благодарение на подкрепата на Община Стара Загора и усилията на творческия екип на Държавна опера Стара Загора, Фестивалът за оперното и балетното изкуство в Стара Загора ще изпълни своята благородна мисия.

Искрено желая това, което ще се случи от 27 ноември до 8 декември, да носи радост и удовлетворение на старозагорци и гостите на града.

 Пожелавам успех на всички участници във фестивала, а на старозагорската публика –срещата ѝ с голямото изкуство да се превърне в незабравим празник!

 

Живко Тодоров

КМЕТ НА ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА

Коментари