Младата ни публика очаква премиерата на "Лешникотрошачката"

На съобщения в страницата на Операта във Фейсбук получихме едно безкрайно мило писмо от Даниел Ангелов, студент по медицина в Тракийски университет-Стара Загора, което много ни трогна и го споделяме с вас. В писмото имаше снимка, ние добавяме и снимката на Даниел от профила му във ФБ и безкрайно му благодарим за милите думи!:
"Като почитател и ценител на сценичните (а и не само) изкуства, открих образа на интересите си в лицето на Операта в Стара Загора. Ежедневието ми се върти около медицината, а биологията и анатомията ми костват ужасно много време, но въпреки това винаги, когато имам възможност, предпочитам „да разпусна юздите” на ежедневието в компанията на качествена балетна или оперна постановка. През първата ми година като студент имах възможността да се насладя на няколко великолепни спектакъла - операта "Турандот" и балетите "Лебедово езеро", "Дон Кихот", "Ромео и Жулиета" и "Полет към светлината". 
Впечатли ме изключителният професионализъм на артистите и певците и невероятното ниво на организацията на спектаклите на сцената. Костюмите са винаги пъстри и детайлно изпипани, което изключително допринася за потапянето в атмосферата и сюжета на творбата. 
Бурните овации в края на всеки спектакъл доказват думите ми и ме карат да се замисля, че каквото и да се говори, все пак изкуствата опера и балет се ценят в цялата им прелест и в България. 
Развълнуван съм и от факта, че в началото на април, на 3 април, аз и част от моите колеги-студенти, които също проявиха интерес, ще станем свидетели и на реализацията на балета 'Лешникотрошачката' под съпровода на уникалната музика на Чайковски. Очаквам залата на Операта в Стара Загора да ни посрещне с уюта на приказката на Хофман и отново да ни изпрати на пътешествие в чудния приказен свят. Предвид, че това е един от любимите ми разкази, нямам търпение да видя на живо Мари, Дроселмайер и прочутият Лешникотрошач. Искам да изживея тръпката и напрежението около борбата с цар Плъх и в края на представлението да напусна залата с мисълта, че /дори и в приказките/, Доброто винаги побеждава. А дотогава, пожелавам на балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора успех в репетициите, ентусиазъм и хъс!
С уважение
Даниел Ангелов, студент 1 курс, медицина в Тракийски университет-Стара Загора"

Коментари