УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА


УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Имаме удоволствието да Ви поканим на
ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ,
която ще се състои на 14 септември, понеделник, от 14.00 часа във фоайето на Старозагорската опера

Специалният повод е:
Премиерата на танцовия спектакъл „Безвремие” на 18 септември от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора.

В пресконференцията ще участват:
Огнян Драганов – директор на Държавна опера-Стара Загора 
Хореографите Виолета Витанова и Станислав Генадиев, както и артисти от балетната трупа, които ще споделят за първи път с вас за нестандартна концепция за спектакъла и какви изразни средства прилагат талантливите артисти, за да визуализират чрез безграничните възможности на човешкото тяло своите танцови фантазии.

Важно!
На 14 септември, от 13.30 до 14.00 часа /преди пресконференцията/ имате възможност за репортажни снимки от репетицията на спектакъла „Безвремие” на сцената на Държавна опера-Стара Загора.

Очакваме Ви!

„Безвремие“ („Timelessness“) е танцов пърформанс, свързан с квантовата психологическа и еволюционна концепция за създаването на човека и света. Основава се на разбирането за хаоса, който поражда светлина и творчество. Идеята е за бунт срещу съвършенството – творчеството се ражда от хаоса. Безвремие е това, което е преди бунта – съвършенство. Безвремие е самият бунт – повтарящ се акт на разрушение, от който да се роди творчеството. Безвремие е и самото творчество – креативността на предаващата се енергия, с постоянна градация от гледна точка на твореца и деградация от гледна точка на монолитната цялост. Постепенно енергията преминава в органичен живот и се задвижва матрицата на еволюцията.
Виолета Витанова, Станислав Генадиев-хореографи

Асистент- концепция Станислава Симеонова, Авторска музика RoboKnob/Ясен Георгиев и Станислав Генадиев/
Продуцент  CREATIVE BOX

Коментари