Н.В.Пр. Посланик Макаров бе гост на премиерата

На чудесен английски език Посланикът на Русия в България НВП Анатолий Макаров се обърна след премиерата на балета "Лешникотрошачката" снощи на сцената на Държавна опера – Стара Загора към цялата трупа на Балета: "Прекрасен спектакъл и прекрасна интернационална трупа. Балетът, изкуството, са мост между народите, универсален език. Поздравявам ви за големия успех!".

Постановката е с хореограф заслужилият артист на Руската Федерация Константин Уралски, асистент-хореограф е Наталия Коробейникова. Сценографията и костюмите са на големия майстор Салваторе Русо /Италия/. Артистичният директор на Балета на Държавна опера-Стара Загора Силвия Томова е възпитаник на Балетната Академия „Ваганова“, гр.Петербург.

След края на представлението посланик Макаров, Светлана Шаренкова – председател на Форум „България-Русия“ и други гости за премиерата се снимаха с трупата, пресъздала балетния шедьовър на П. И. Чайковски. 

Посланик Анатолий Макаров бе на посещение вчера в Стара Загора.Преди спектакъла в Операта той разгледа новооткрития Руски център в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ . Центърът отвори врати през ноември м. г. с подкрепата на Община Стара Загора и Фонд „Руский мир“ . В него желаещите старозагорци могат да намерят книги на руски език, както и помагала и учебници за изучаването му. В Центъра се организират курсове по руски език, представят се нови книги, пресъздават се руски обичаи. Посланикът положи цветя на Паметника на братската могила в Стара Загора.

 

Коментари