Фигаро идва в Старозагорската опера

Фигаро идва в Старозагорската опера 

На 21 и 22 октомври, от 19.00 часа Старозагорската опера ще представи на своята сцена спектаклите на оперите „Севилският бръснар” от Росини и „Сватбата на Фигаро” от Моцарт /спектакъл на Бургаската опера/. В две поредни вечери зрителите ще имат възможността да се забавляват и да станат съпричастни към сложните и непредвидими взаимоотношения между героите, в които  любимецът на Бомарше Фигаро ще разплете изпълнените с изненадващи интриги любовни истории и ще доведе комичните ситуации до щастлив финал. Моцарт или Росини? Необикновено преживяване с  творчеството на двама гении, избрали обединяващия сюжет от комедиите на френския драматург и комедиограф Пиер дьо Бомарше за либрето на своите опери. Не пропускайте срещата с две от най-жизнерадостните, най-веселите, най-привлекателните оперни произведения в цялата оперна литература. Малко са оперите, а още по-малко комичните, в които има толкова много любими арии, дуети и ансамбли... Музика, която превръща вечерта в усмивка! Домакин в историите на френския драматург Бомарше е чаровният бръснар Фигаро /Иван Кабамитов в ”Севилският бръснар”и Делян Славов в „Сватбата на Фигаро”/, който ви очаква, за да ви разсмее и с остроумните си и хитри номера да помогне на двама влюбени да бъдат щастливи.
През месец юли тази година италианският режисьор Игнацио Окипинти постави нова версия на операта „Севилският бръснар” от Росини в Старозагорската опера. Свеж и модерен прочит на познатото заглавие, в което на 21 октомври ще се включат Николай Моцов – в ролята на граф Алмавива, Десислава Стефанова ще изпълни ролята на Розина, басът Пламен Кумпиков ще се превъплъти в ролята на интриганта Дон Базилио, Евгений Арабаджиев ще бъде Доктор Бартоло, Нели Нечева – Берта и др., оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора. Диригент Андрея Тарантино от Италия, диригент на хора Младен Станев, концертмайстор Паулина Колева.
На следващaта вечер – 22 октомври, Бургаската опера ще гостува в Старозагорската опера със своя спектакъл на операта „Сватбата на Фигаро” от Моцарт. Историята продължава  с участието на Йордан Христозов в ролята на граф Алмавива, Нона Кръстникова в ролята на Графинята, Илина Михайлова ще гостува в ролята на Сузана, Лина Пеева – Керубино, Марчелина ще бъде Маргит Бар от Австрия , Диман Панчев – Бартоло, Милен Динолов – Базилио и др., оркестър и хор на Държавна опера-Бургас. Диригент Андрия Павлич /Босна и Херцеговина/, режисьор на спектакъла е Павел Герджиков, художник Чавдар Чомаков, диригент на хора Невена Михайлова, пластика Гриша Роглев, концертмайстор Ваня Златева. 

БИЛЕТИ ОНЛАЙН през сайта на Операта: http://www.operasz.bg/online/
БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР: южния вход на операта
Тел.: 042 622 431, 0885 509829
РАБОТНО ВРЕМЕ: 10.00ч.– 19.00ч.            
ПОЧИВНИ ДНИ: събота и неделя

 

 

 

Коментари